-
Właścicielem Vidigal jest duńsko-portugalski dyrektor zarządzający António Mendes Lopes (60%) oraz norweska firma inwestycyjna (40%). António Lopes ma ponad 30- letnie doświadczenie w świecie wina. Założył firmę Wine Import w Danii, importując wina z wielu regionów świata do Danii, dając mu wiedzę i doświadczenie na poziomie globalnym. António Mendes Lopes aktywnie uczestniczy w procesie produkcji wina razem ze swoimi dwoma głównymi enologami: António Ventura (portugalski enolog roku 2006) i Rafaelem Neuparthem. Jeśli chodzi o produkcję, Vidigal posiada partnerstwa na terenie Lizbony reprezentujące 1112 akrów winnic, a także w innych portugalskich regionach winiarskich: Tagus, Douro, Alentejo, Dão, Beiras i Vinho Verde.
Większość win produkowanych przez Vidigal, w szczególności te z regionu Lizbony, pochodzi z winnic położonych blisko Oceanu Atlantyckiego i dzięki temu morska bryza wpływa na produkowane przez nas wina, oferując nam gamę win świeżych i zawsze bardzo owocowe. Główne odmiany winorośli stosowane przez Vidigal to: Touriga Nacional, Aragonez (Tinta Roriz), Castelão, Syrah i Cabernet.
Products in the store: 3 -
Villiera Wines jest jedną z największych rodzinnych winnic w słynnym winiarskim regionie Stellenbosch, Western Cape [RPA]. Od lat jest własnością rodziny Grier, a główny winiarz Jeff Grier jest absolwentem Wydziału Uprawy Winnej Latrośli i Enologii (Department of Viticulture and Oenology) na Uniwersytecie Stellenbosch. Villiera Wines jako pionierskie przedsiębiorstwo produkujące wina gatunkowe, nagrodzone członkostwem Biodiversity of Wine Initiative, czynnie bierze udział w ochronie środowiska. Wiele uwagi poświęca się inicjatywom dot. ochrony wód, recyklingu i ekologizacji. Filozofia ta doprowadziła do powstania żywego ekosystemu na farmie. W 2017 roku Villiera została uhonorowana tytułem Green Company of the Year podczas ceremonii The Drinks Business Awards. Dodatkowo, warto zaznaczyć, iż wina Villiera Wines są odpowiednie dla wegan i wegetarian.
Products in the store: 13